Какво определя диван, който ne просто може да помогне, но и да излъчва елегантност? Силно оригинални идеи в момента на пазара доказват, че това е една тема, която не може да бъде (и не трябва да бъде) пренебрегвана. Списъкът на седем изключително елегантни и наскоро обявени нови дивани, събрани тук, надхвърля лъскавите златни лакирани метални акценти и златни прахообразно покрити крака, за да се включат изненадващо иновативни методи за тапицерина, привличащи окото модели, форми.

1. Диван „Симоне“ от Мисанаthumbs_84698-Simone-Sofa-Missana-1.jpg.1064x0_q90_crop_sharpen

Златно-лакирани метални пръти нахално преминават между облегалката и основата на диван „Симоне“ от испанското дизайн студио Спутник. В комбинация с дървени крака и тапицерия в два цвята и текстури този диван създава истинска елегантност

 

 

thumbs_69941-HALO_02.jpg.1064x0_q90_crop_sharpen

2. Halo Three-Seat Диван От Soft Line

Подпряна нагоре възглавница, елегантно? Миланското студио Скриво отнася тази обикновена идея за мързелуването на изцяло различно ниво. Фотьойлът с една седалка е подходящ за обществена система за сядане – резултатът е изключително удобен салон мебели с допълнителните на повишена личния живот и поглъщане на звука.

 

 

 

 

3. „Разтегнат диван“ от Seminato Mercadante

Дихотомията под формата на два единни методи за тапициране определя прототипа „Стреч“, представен от дизайнера Роберто Паоли в Милано през април. Предлагана чрез Семинато Меркаданте, марката Паоли, на дивана, ще бъдат произведени само при по – голямо търсене. Според бизнес модел на Семинато Меркаданте прототипите се пускат в производство след заявката на определен брой интерес от страна на купувачите.

thumbs_67980-4_stretch_roberto paoli_seminato mercadante.jpg.1064x0_q90_crop_sharpen

4. Османски диван от Моросо

Създаден специално за да покаже новият всепризнат текстил „Блокс анд Грид“ от Шолтън и Байджингс – текстилът дебютира през 2013 г. и сега е част от постоянните колекции на Института по изкуство в Чикаго. Тапицерията се гордее с хващащо окото геометрично наслояване на модели и цветове, а рамката е с комфортно ниска височина на седалката.

thumbs_71339-Moroso-ottoman-1.jpg.1064x0_q90_crop_sharpenthumbs_22135-moroso-ottoman-3.jpg.1064x0_q90_crop_sharpen

 

 

5. „Rolled Arm Sofa“ от Herman Miller

Една модерна версия на класиката Честърфийлд – диванът на Ward Бенет има универсална привлекателност
и може да се постави на жилищна или търговски площ с лекота. Архитектурно мащабираните обеми и отчетливa тапицерия осигуряват грациозен силует. Диванът е поставен върху вдлъбнати твърди крака дърво, произведени от орех или ясен.

thumbs_95124-Rolled-Arm-Sofa-Herman-Miller-1.jpg.1064x0_q90_crop_sharpen

 

6. „Диван „Дива“ от Swedese

Канапе с много експресия, която идва от облегнатата напред поза и приветстваща с отворени обятия. Заоблената облегалка създава красива форма от всички ъгли и естествено отстояние между дивана и например стената, дори и ако диванът се избута до нея.

thumbs_15395-SWEDESE_1.jpg.1064x0_q90_crop_sharpen

thumbs_82978-SE-NIKA-ZUPANC-STARDUST-SOFA-2.jpg.0x1064_q90_crop_sharpen

7. Диван „Stardust“ от Sé

Дебютиралият през 2014 диван „Stardust“ от словенския интериорен дизайнер Nika Zupanc блести отново тази година, с вдъхновената от саваната тапицерия от базирания в Лондон производителя SE-Zebra Silver Blue. Рамката може да бъде изцяло тапициран с дамаска или кожа, като предложените за прахообразно покритие стоманени крака включват блестящата злато.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.