Случвало ли ви се е да гледате филм или телевизионно предаване и да бъдете ударени с тежък случай на завист? Докато някои хора изпадат в екстаз, когато видят красива кухня, трапезария, хол или спалня на малкия екран, то други си падат по зони за преобличане. Съблекалнята на Кари Брадшоу от филма Сексът и градът е фаворит за мнозина.

Ако мечтаете да имате подобно пространство, тук са 10 начина, които могат да работят, независимо от размера на вашия бюджет или стая. Макар че има няколко достойни като тази на Кари съблекални долу, които са големи, малко екстравагантна и може да струва доста пари, за да пресъздадете у дома, там са също толкова много идеи, които са по-достъпни и пространство-ефективно, и може да бъдат постигнати с няколко прости трика.

eclectic-bedroom

  1. Опитомете неизползван ъгъл на вашата спалня. Ако имате голяма спалня, помислете за превръщане на част от нея в специално предназначен дрешник. Настройката в зоната за сън и тоалетка тук е удобно. A свободно стоящи щендери предлагат практично съхранение и разделя зоната за преобличане от останалата част на помещението. Когато се изпълнят с дрехи, щендерът осигурява неприкосновеността на личния живот да се преоблечете също някой друг.

Огледало в цял ръст с златна рамка допълва стойката за дрехи и позволява на собственика да се провери облика си от главата до петите, преди да напусне през вратата. Забележете как богато украсената рамка добавя характер и визуална привлекателност.

Случаен стол или табуретка е друга практическа елемент, който може би искате да добавите към вашата стойка. Тя ще осигури място да седнете, докато се навеждате за обувките, а на облегалката да поставите дрехата, с която ще излизате.

Помислете също за поставяне на уютен килим. Той ще осигури комфорт под краката и ще защити на вашия под от надраскване и драскотини, причинени от токчета и твърди подметки. A килимчето също ще добави интерес към вашата схема и да допринесе за обособяване  на зоната.

eclectic-bedroom (1)

  1. Инвестирайте в сгъваема преграда. Компактна и практична, една скромна преграда е чудесно решение за тези, които искат обособен дрешник, но не разполагат с голяма площ. Както можете да видите тук, сгъваемите прегради могат да бъдат използвани за създаване на затворено кътче, където някой може да се преоблече извън погледа ви, без да заема твърде много площ или визуално да претегля акцента на стаята.

Ако мислите, че това умно решение е идеална алтернативна съблекалня за вашия дом, вземете преграда с огледални панели. Огледалата ще се окажат полезни, когато сте се обличате, както и ще вкарват светлина в стаята и ще създават илюзията за простор. Не забравяйте да разположите преградата на място, където няма да прекъснете потока на движение, като например в някой ъгъл, в непосредствена близост до гардероба ви или по протежение на стената, ако има място да се движат около преградата.

contemporary-bathroom

  1. Разделете банята. Сгъваемата преграда е удобно допълнение към всяка баня, която е наситена с живот. Можете да се скриете зад преградата след душ и оставите другите членове на семейството да използват стаята, докато се облечете. Само не забравяйте да изберете един екран, направени от водоустойчив материал, като например изкуствена кожа, водоустойчиво дърво или огледала, така че може да издържи на влажни условия.
  2. Допълнете гардероба си с аксесоари от първа необходимост. С помощта на няколко основни елемента в съблекалнята, вашят дрешник може да стане много повече от място, което служи само за съхранение на дрехи. Инсталирането на огледало в цял ръст е задължително, ако искате да превърнете гардероба си в комбиниран дрешник и гардеробна. Помислете също за тоалетка и удобен стол или табуретка, така ще имате къде да разположите своите аксесоари и седите докато се приготвяте и обувате.

Сурово или затъмнено осветление е неприемливо за магазините за дрехи, същото правило важи и в домашни условия. Сменете ярките светлини от тавана, които хвърлят силни, сенки върху лицето и тялото ви, с осветителни тела, които помагат за настроението ви (като полилей или шик висулка) и крушки, които хвърлят мека, сияйна светлина. Същото важи и за тела и крушки, които не успяват да пръсйат дифузна светлина до всички ъгли на стаята.

Трябва да помислите и за инсталиране на стенни аплици или вертикални светлини от двете страни на огледалото, тъй като те ще се освети лицето и тялото равномерно, ще премахне нежеланите сенки.

contemporary-closet

Leave a Reply

Your email address will not be published.