Панорамните прозорци са идеалният подход за освежаване на дома поради ред причини. Някои хора ги възприемат за прекалено традиционни и дори демоде, но този вид прозорци носят със себе си много предимства, които определено си заслужават.

Разбира се, не можем да отречем, че панорамните прозорци вървят ръка за ръка и с няколко недостатъка – като например това, че те представляват допълнителен разход, а и не са особено лесни за изработка, поставяне или дори за подбор на специални завеси или пердета към тях. Същевременно панорамните прозорци значително променят визията на цялото помещение – основно поради това, че те създават ефекта на сливане на интериора с външната среда, а освен това и създават допълнителна жилищна площ, която, също, изисква своята поддръжка и грижи.

И все пак, съвременните панорамните прозорци категорично си струват да станат част от домашния ви интериор. Ето защо:

  • Те допълват жилището с допълнителна площ, с което и повишават стойността на дома ви
  • Панорамните прозорци позволяват на повече светлина да влиза в стаята – от всички посоки!
  • Те се отварят и затварят, с което ви дават допълнителна опция за проветряване на помещението
  • Панорамните прозорци изглеждат изключително оригинално, ако са добре проектирани и поставени. Към приложенията на стандартните панорамни прозорци, освен това, можем да добавим опциите за легло на открито, кът за четене, поставяне на пейка или допълнително място за съхранение на вещи, вградена секция, кътче за хранене или лятна кухня, а също така и различни комбинации от всички така изброени идеи.

Идеи за панорамни прозорци

1. Добавете драматизъм към архитектурата на дадена стая

Панорамният прозорец съвсем успешно може да постави ударение върху основните линии и елементи от скелета на една стая. Когато работим върху едно по-особено помещение, добре е предварително да обмислим как един панорамен прозорец би въздействал върху него. В случай, че имате точно такива съмнения, препоръчително е да ползвате онлайн органайзер за помещението – с цел да видите различните опции, които имайте пред себе си и от които да подберете най-подходящата.

1

2. Панормалните прозорци биха били и отличен основен акцент в стаята

Правилно подбраният панорамен прозорец може да създаде усещане за уют и топлина в стаята. Хората по начало обичат подобни кътчета – уютни, топли и привлекателни. Обикновено те са по-тесни, но много комфортни, като с панорамния прозорец те ще изглеждат отлично и в комбинация от наситени цветове, меки текстилни материи и множество от декоративни възглавнички, разпилени наоколо.

2

3. Панорамните прозорци са идеалните съседи за мебелите, предназначение за съхранение

Използвайте оставащото под панорамния прозорец място, за да вградите мебели или отделни елементи, които да ползвате за съхранение на вещи. Обикновено, в тази концепция виждаме отворени полици, но те не са особено практични, защото събират прах, а и обикновено създават хаос в стаята поради трупането на всевъзможни вещи върху тях. Шкафчетата с вратички и чекмеджетата са по-добрата алтернатива, защото се поддържат по-лесно, а и елиминират бъркотията в стаята.

3

4.Те привнасят минималистичен и модерен заряд

Когато добавяте панорамен прозорец в стаята, по-добре се спрете на някой по-изчистен и простичък дизайн. Семплите линии и ъгли са далеч по-модерни в днешни дни, а и по-лесни за запълване на пространствата около тях.

Дръжте отворените пространства за съхранение в безупречен ред и елиминирайте всякакви стърчащи елементи като кабели, дръжки и т.н. Хубаво е да подберете и модерни завеси или пердета, които обаче не толкова да изпъкват, колкото да се сливат с визията на панорамния прозорец.

4

5. Когато се декорират, панорамните прозорци могат дори да направят помещението да изглежда наистина завършено, като напасне различни елементи или свърже отделни обекти

Използвайте различните цветове, десени и материи, които са достатъчно гостоприемни и атрактивни, за да паснат на целия изглед на стаята. Ето няколко идеи за подходящи аксесоари към вашия панорамен прозорец:

  • осветление
  • възглавнички
  • килим
  • малък поднос
  • ъглова маса
  • луксозни завеси или пердета

5

6. Панаромните прозорци биха могли да бъдат и идеалното място за почивка

За пълно превъзходство на луксозният елемент в стаята, инвестирайте в меки и издържливи материи, както и на най-качествената мемори пяна за всяка отделна възглавничка за сядане, а също така и в такива за облягане, които най-добре е да са от естествени дамаски като вълна или кадифе. Допълнителни овални калъфки са не по-малко интересен вариант за завършване на цялата визия в това малко кътче за почивка.

6

7. Панорамните прозорци са перфектният начин да поставите акцент не върху какво да е, а върху страхотната гледка, която имате от дома си

Срамота би било да имате спиращ дъха изглед от дома си и да не рамкирате тази прекрасна картина с един оригинален панорамен прозорец. Така, благодарение на създаващия илюзията за повече простор стъкло, ще отворите стаята във всички посоки. Като краен резултат, панорамният прозорец и гледката, която той разкрива, се превръщат в едно истинско произведение на изкуството. Да не говорим, че до прозореца винаги можете да поставите кокетни мебели за сядане, за да можете спокойно да се наслаждавате на страхотната гледка.

7

Използвайте която и да е или комбинация от няколко идеи с панорамни прозорци, за да създадете едно наистина светло и красиво помещение у дома. Всяка една от тях разкрива основният принцип на съвременния дизайнер, който смята, че красотата в интериора не трябва да бъде за сметка на неговата функционалност.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.